Tiedote koskien kiinteistöhuollon lakkoa

Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka toteutuessaan vaikuttavat kiinteistöhuolto-, siivous- ja prosessipuhdistuspalveluihin.

Ensimmäisen työtaistelun vaikutukset kohdistuvat PAMin sivuilla listattuihin asiakaskohteisiimme 16.3.2023 klo 00.00 – 18.3.2023 klo 24.00. Jos sopua ei synny, seuraavan työtaistelun mahdolliset vaikutukset kohdistuvat koko Suomen alueelle 23.3.2023 klo 00.00 – 24.3.2023 klo 24.00. Työtaistelutoimenpiteiden ulkopuolelle on rajattu niin sanotut hätätyöt sekä tehtävät, joissa työnseisaus vaarantaisi yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja tai aiheuttaisi yleiselle edulle huomattavaa vahinkoa.

Lisäksi liitolla on vuoronvaihto ja ylityökielto, joka vaikuttaa jo nyt toimintaan, virka-ajan ulkopuolella. Esimerkiksi viikonlopulle on luvattu reilua lumisadetta, niin emme saa työntekijöitä tekemään lumitöitä viikonloppuna, vaan ne hoidetaan sitten seuraavana arkipäivänä virka-ajalla. Päivystys- ja liputusvuoroihin tämä EI vaikuta, ne on aikaisemmin jo työvuorolistoihin suunniteltu, nämä hoidetaan normaalisti.

Joissakin kohteissa joita meille tekee alihankkijat jotka eivät kuulu liiton piiriin, koneelliset lumityöt hoidetaan sopimuksen mukaisesti.

Valitettavasti emme tällä hetkellä pysty täysin ennakoimaan mahdollisten työnseisausten vaikutuksia lakon piirissä olevissa asiakaskohteissamme. Pyrimme hoitamaan asiakastyömme parhaalla mahdollisella tavalla. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että palveluiden tuottaminen saattaa hankaloitua mahdollisten työnseisausten vuoksi. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että osa suunnitelluista töistä jää tekemättä tai myöhästyy suunnitellusta.

Huomioimme poikkeustilanteen työvuorojen suunnittelussa, priorisoimme parhaamme mukaan kriittiset työtehtävät ja panostamme niiden hoitoon. Toivomme kärsivällisyyttä ja pahoittelemme haastavasta tilanteesta teille koituvaa harmia. Mahdolliset tekemättä jäävät tai viivästyvät työt kuromme kiinni mahdollisimman nopeasti.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia