Rovaniemeläisten yrittäjien joulukuusitempaus jo kuudennen kerran: Yli 200 kuusta valaisee kävelykatua jo tällä viikolla

Rovaniemeläiset yrittäjät tempaisevat jälleen tiistaina 26. lokakuuta kävelykadulla, jonne pystytetään joulukaupungin hyvän mielen ja yhteishengen nostattamiseksi satoja joulukuusia. Tänä vuonna kuuset talkoillaan ennätysaikaisin, jonka ansiosta jouluilme ehtii ilahduttamaan myös 30.-31.10. kaupungin täyttävien Kelekkamessujen vieraita. 

 

Yksittäiset yritykset lahjoittavat jälleen reilut 200 joulukuusta omin kustannuksin kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi. Tänäkin vuonna tempauksessa on mukana yli 30 yritystä sekä joukko yksityishenkilöitä. Tempaus on täysin vapaaehtoinen kaikille.

Pystytystalkoisiin odotetaan koronarajoitusten helpottumisen ansiosta osallistuvan niin kuusia lahjoittaneiden yritysten työntekijöitä kuin ideasta innostuneita kaupunkilaisia. Mukaan hyvän mielen tapahtumaan voivat tulla kaikki halukkaat.

– Päätimme lähteä liikkeelle tänä vuonna aikaisemmin, sillä yksi kaupunkimme  vetovoimaisimmista tapahtumista, Kelekkamessut, järjestetään jo lokakuun viimeisellä viikolla, kertoo tempauksen puuhamies Janne Honkanen.

Kaikki alkoi jouluna 2016, kun luksusmatkoja järjestävä matkailuyrittäjä Janne Honkanen päätti parantaa keskustan jouluilmettä parilla sadalla joulukuusella omalla rahalla.
– Päätin tehdä ankean näköiselle kävelykadulle jotakin ja hankin kuuset joulun hengessä ”omin luvin” kaikkien aikojen vilkkaimman talvisesongin kunniaksi. Ajatus syntyi aika nopeasti, kuten minulla on tapana, Honkanen muistelee.

Hän hommasi omalla kustannuksellaan sata tuuheaa ja sopivan kokoista kuusta sekä pystytti ne itse kaupungin keskustan kävelykadulle sunnuntain ja maanantain vastaisen yön aikana. Maanantaiaamuna moni kaupunkilainen hieraisikin epäuskoisena silmiään.

Honkanen sanoo tänä vuonna mukaan talkoisiin lähteneen yrittäjäporukan haluavan omalla esimerkillä osoittaa, kuinka paljon yhdessä voidaan saada hyvää aikaan ja selvitä vaikeistakin ajoista.

— Halusimme tänä vuonna luoda jouluilmeen kaupungin keskustaan aiemmin kuin koskaan aikaisemmin myös sen vuoksi, että koronan jälkeen ihmisillä on patoutunutta matkustustarvetta ja moni voi lähteä reissuun jo hyvissä ajoin ennen joulua. Haluamme omalta osaltamme myös edistää sitä, että koronan kurimuksesta selvinneiden yritystemme joulukauppa saataisiin mahdollisimman nopeasti hyvään vauhtiin, Honkanen sanoo.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia