Juhlavuoden aloittaa Aalto-kiinteistöjen seinään projisoitava mediataideteos

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy juhlii 20-vuotista taivaltaan yksittäisillä tapahtumilla läpi vuoden.

 

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy juhlii 20-vuotista taivaltaan yksittäisillä tapahtumilla läpi vuoden. Merkkivuoden kohokohtia on mediataideteos “Pienkaupunkisinfonia 96100-97690” , joka projisoidaan kävelykadun varrella sijaitsevan Aalto-kiinteistön seinään. Alvar Aallon kiinteistöön suunnitteleman Aurora Borealis -reliefin paikalle projisoitava taideteos julkistetaan keskiviikkona 18.1.2023 ja se on esillä lauantaihin 21.1.2023 saakka.

– Aloitamme juhlavuotemme toteuttamalla yhdessä rovaniemeläisen Flatlight Creative Housen kanssa idean, joka on samalla ainutlaatuinen kokeilu kaupunkikeskustamme elävöittämiseksi, kertoo Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Herajärvi.

Aallon reliefi ollaan palauttamassa paikalleen

Kaupungin keskeisimmälle paikalle, osoitteeseen Koskikatu 18-20 projisoidaan kiinteistön seinään mediataiteilija Panu Johanssonin teos “Pienkaupunkisinfonia 96100-97690”, joka koostuu kuvakulmista kaupungin eri postinumeroissa.

– Mediateos on nähtävillä lauantaihin 21.1.2023 saakka – kenties pidempäänkin. Projisoitavaan kohtaan kuuluva Aurora Borealis -reliefi tullaan palauttamaan aikanaan kiinteistöön kunnostus- ja remonttitöiden jälkeen, Herajärvi kertoo.

Herajärven johtama yhtiö omistaa yhteensä 49 liike- ja toimitilakiinteistöä Rovaniemen kaupungissa. Yksi näistä on mediataideteokselle esitysareenan tarjoama Aalto-kiinteistö.

– Rovaniemeläisten “Romaksi” kutsumalla yhtiöllämme on vuokralaisina liki 350 eri toimijaa ja joka päivä meillä on yli sata kohtaamista paikallisten sekä kaupungin ulkopuolisten yritysten kanssa. Aloitamme pitkin vuotta yksittäisten tapahtumien ja kampajoiden toteutuksen osana juhlavuottamme. Paljon mielenkiintoista on tulossa, Herajärvi paljastaa.

 

Mikä?

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy 19.12.2002 perustettu 100 % Rovaniemen kaupungin omistama osakeyhtiö.
Yhtiö vuokraa omistamiaan tai hallinnoimiaan tiloja Rovaniemellä toimiville yrityksille sekä julkisille toimijoille. Konserniin kuuluu 13 tytäryhtiötä.
Toimitilavuokrauksen lisäksi yhtiön kautta on mahdollista vuokrata tapahtuma-alueita. Palvelutarjonta sisältää myös kauppatorin, kävelykadun ja Lordin aukion myyntipaikkojen vuokrauksen ja ylläpidon.
Yhtiön kaiken toiminnan tavoitteena on Rovaniemen kaupungin elinvoiman kasvattaminen.

Lue lisää

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:stä
Videoprojisoinnin tekijästä ja teoksista:
Lisätietoja
Antti Herajärvi
p. 020 152 5091

Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia