Torille uutta elämää

Marko Pekkala myhäilee tyytyväisenä Rovaniemen kauppatorilla, sillä Pekkalan yrittäjäpariskunnan ideat torielämän kehittämiseksi ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta.

Marko Pekkala myhäilee tyytyväisenä Rovaniemen kauppatorilla, sillä Pekkalan yrittäjäpariskunnan ideat torielämän kehittämiseksi ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta.

– Tämä lättähattu on ollut sukulaisten jäätelökioskina ja päätin ostaa sen tänne, Marko Pekkala kertoo.

Marko Pekkala on aloittanut työuransa äitinsä torikahvilasta vuonna 1984. Markon oma yritys Marrent Oy on keskittynyt vuosikaudet telttojen ja erilaisten siirrettävien rakennelmien myyntiin ja vuokraukseen, mutta korona-aika on saanut pohtimaan myös toisenlaista yrittämistä.

Torikahvilan vastuu on siirtynyt Markolle ja hänen Maria-vaimolleen.

Lättähatun eteen on rakennettu iso 160 neliön puuterassi, jossa on anniskeluoikeudet. Linja-autoaseman päässä on iso esiintymislava, joka katetaan.

– Yrityksellä on telttoja, joten voimme tarvittaessa kattaa koko terassialueen, jolloin sääriski on pienempi, Marko sanoo.

Marko Pekkala arvelee, että he elävöittävät useita vuosia Rovaniemen torielämää.

– Tori on ollut viime vuosikymmenet hiljainen iltaisin ja viikonloppuisin, joten pienellä satsauksella tästä voi saada elävän alueen. Monet esiintyjät ovat jo ottaneet yhteyttä. Toki tämä kesä mennään vielä koronarajoituksin.

Rovaniemen Markkinakiinteistöt on Marko Pekkalan mukaan ottanut hyvin kaikki yrittäjän ideat huomioon. Pekkalat ovat vuokranneet torialueen täksi kaudeksi, mutta suunnitelmat ovat jo tulevaisuudessa.

Kaupunkilaisten kannalta keskeisellä paikalla olevan torin palveluvarustus kohenee huomattavasti, sillä Pekkalat tuovat torille kontin, jossa on vesivessat ja yksi inva-mitoituksin oleva WC.

– Investointeja ei ole tehty vain tätä kesää varten, vaikka alue on vuokrattu kesäkaudeksi. Onhan tämä niin keskeisellä paikalla, että mahdollisuuksia olisi vaikka mihin.


Jaa sivu eteenpäin

Muita uutisia