Sähköautojen latauspisteiden kysyntä kiinteistöissä kasvaa

Rovaseudun Markkinakiinteistöt tarjoaa tällä hetkellä valtaosan sähköautojen latauspisteistä Rovaniemellä ja hinta on markkinoiden edullisin.

 

 

Sähköautojen latauspisteiden kysyntä on viime vuosina kasvanut kiinteistöissä Rovaniemellä. Rovaseudun Markkinakiinteistöt on vastannut kysyntään avaamalla uusia latauspisteitä eri puolille kaupunkia ja tarjontaa laajennetaan vuosittain kysynnän kasvaessa. Tällä hetkellä Markkinakiinteistöt tarjoaa yhteensä 18 latauspistettä Rovaniemen alueella markkinoiden edullisimmalla lataushinnalla ja ilman aloitusmaksua.

Vaikka latauspisteillä halutaan ensisijaisesti palvella kiinteistöjen vuokralaisten kasvavaa kysyntää, ne ovat myös vapaasti kaikkien käytettävissä.

Type2-latauspisteet sijaitsevat Markkinakiinteistöjen hallinnoimien kiinteistöjen pysäköintialueilla ja ovat osa Virta-latauspisteverkostoa. Latauspisteet ovat käytettävissä Virta-sovelluksen kautta, josta näkyy myös tarkemmin pisteiden sijainti sekä lataushinnat.

Tähän mennessä latureista jaettu energiamäärä vastaa ajoa yhden kierroksen maapallon ympäri sähköautolla.

Autoja saa ladata vain latauspisteellä

Toisinaan kiinteistöissä on tullut ilmi tilanteita, että sähköautolle on otettu virtaa suoraan lämmitystolpan pistokkeesta. Lämpöpistokkeita ei ole suunniteltu kestämään sähköautojen lataamista ja niistä lataaminen aiheuttaa aina suuren paloturvallisuusriskin. Siksi lämpötolpista lataaminen on ehdottomasti kielletty kaikissa kiinteistöissä ja sähköautojen lataamiseen saa käyttää ainoastaan virallista latauspistettä. Jos lämpöpistokkeen väärinkäytöstä aiheutuu vahinkoa esimerkiksi kiinteistölle, pahimmassa tapauksessa käyttäjä joutuu itse korvaamaan vahingot.

Latauspaikkojen sijainnit

 

Keskusta

  • Ainonkatu 1
  • Jaakonkatu 3

Rantavitikka

  • Rantavitikantie 33

Pöykkölä

  • Laajakaista 3

Napapiiri

  • Teknotie 14-16

Muita uutisia